26 de març del 2016

VISUAL THINKING

La nostra escola està en procés de canvi, immersa en la innovació educativa. Tot just estem a l'inici del camí però a poc a poc ens anem familiaritzant amb les eines més innovadores. Una d'elles és el Visual Thinking.

I què és el "Visual thinking?

És l'expressió d'un conjunt d'idees mitjançant el dibuix, la primera forma d'expressió escrita dels infants. Això fa que sigui una eina que els mestres podem fer servir des d'educació infantil.
COM HO FEM?

Segons  Dan Roam, una de les persones més enteses sobre Visual Thinking. Las fases serien:

"1. Mirar. En aquesta fase es tracta d'absorbir la informació visual, recopilar-la y seleccionar-la.
2. Veure: es tracta de seleccionar la informació interessant i agrupar-la sota unes pautes determinades.
3.  Imaginar.  En aquesta fase es tracta d' interpretar i manipular els elements per descobrir pautes entre ells.
4.  Mostrar. finalment, quan es trobi una pauta i es comprengui, es mostra a altres persones perquè tornin retroalimentcaió." http://www.educacontic.es/blog/visual-thinking-en-educacion


T1_N203_A1436_MirarVerImaginarMostrarL'objectiu final del visual thinking és fer més comprensible allò que volem explicar, que volem transmetre, per tant és una eina de gran utilitat en educació.

http://blog.smconectados.com/2014/06/11/pensamiento-visual-o-visual-thinking-y-su-aplicacion-en-el-aula/

Així doncs es tracta d'agafar llapisos, paper i... començar! L'Ana Municio al seu bloc "NO ME CUENTES HISTÓRIAS... DIBÚJAMELAS" ens mostra com ho fa amb els seus alumnes. Clica a l'enllaç per saber-ne més.


A poc a poc m'aniré familiaritzant amb aquesta eina tan interessant, i la incoropraré al dia a dia de l'aula, De moment ja  m'he inscrit al bloc de "Dibujamelas"! Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...