30 d’agost del 2013

EL POT DE LA TRANQUILITAT

Aquest curs tinc com a objectiu introduir l'educació emocional com a trebll sistemàtic a l'aula. He d'acabar de resoldre algus aspectes però la meva idea és partir del conte de la tortuga, que us he presentat en una altra entrada, i crear un  racó de la tranquilitat on els infants puguin anar sempre que se sentin nerviosos o enfadats.

En aquest racó vull oferir als petits diferents materials que els ajudin a relaxar-se, com construccions, trenclacosques, contes,... i avui he trobat una proposta extreta del bloc de ROBYN OAKENDOLD http://www.robynoakenfold.com/blog/the-calming-jar/ .

Es tracta del pot de la tranquilitat. La idea proposta que ens fa aquesta família és la de donar-li al nen/a una vegada ha baixat el nivell de frustració amb l'objectiu que recuperi la calma . Es tracta d'un pot de vidre, en aquest cas, ple d'aigua i de pega transparent, i purpurina. El petit agafa el pot, el gira i va observant com la purpurina cau i acaba reposant en el fons de nou.

Recomana no fer-ho servir en el moment àlgid de la rebequeria o conflicte, en primer lloc perquè és de vidre, cosa que es pot solucionar fàcilment fent-ho amb un recipient de plàstic. 


La idea m'ha agradat molt tot i que provaré de fer-la amb oli de nens i purpurina i amb un potet de plàstic tancat amb pegament. El posaré al racó de la tranquilitat com un recurs per ajudar als nens a aprendre a recuperar la calma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...